Single Blog Title

This is a single blog caption

Летни активности со студентската организација АИСЕК

Здружението за развој на ромската заедница Сумнал заедно со студентската организација АИЕСЕК започнаа реализација на активностите кои беа планирани за летниот период. Студенти од Турција и од Шпанија волонтираат во просториите на Сумнал три пати неделно (понеделник, среда и петок) и реализираат интересни активности со децата кои во Сумнал ја посетуваат програмата за дополнително учење и подучување како и со децата од програмата за ран детски развој. Акцентот на овие активности е ставен на усовршување на англискиот јазик кај децата.